Mesto za Vas

Kontaktirajte nas

Mesto za Vas

Kontaktirajte nas

Valmedic fizikalna terapija

Vodovodska 57

Žarkovo, Čukarica

SPECIJALISTIČKA ORDINACIJA ZA FIZIKALNU MEDICINU I REHABILITACIJU


Osnovana kao "Ordinacija dr Ljiljana Jelača" 1995. godine, koju je vodila dr Ljiljana Jelača, jedna od prvih lekara sa ovih prostora koja se bavila akupunkturom i hiropraktikom od 1982. godine na Institutu za reumatologiju.


Od 2002. godine ordinaciju vodi dr Valentina Bogićević, specijalista za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i akupunkturolog sa odobrenjem Ministarstva zdravlja. Od 2007. godine ordinacija nosi naziv Valmedic i nalazi se na današnjoj adresi.


U ordinaciji primenjujemo spoj zapadne medicine i istočnjačkih metoda lečenja, tzv. Integrativnu medicinu kako bi pomogli svakom pacijentu.


Ordinaciju vodi specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije dr Valentina Bogićević, koja je završila Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu 1991. godine, a specijalističke studije završila 2002. godine takođe na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.


 UslugeLečenje u našoj ordinaciji podrazumeva INTEGRATIVNI pristup koji predstavlja spoj zapadne medicine i drugih alternativnih vidova lečenja.


Pregled i postavljanje dijagnoze su po svim standardima klasične zapadne medicine, ali se lečenje prilagođava individualno svakom pacijentu i obuhvata kako standardne metode – injekcije, fizikalnu terapiju, tako i alternativne metode lečenja – hiropraktiku, akupunkturu i akupresuru.


Cilj nam je da svakom pacijentu obezbedimo lečenje u skladu sa njegovim zdravstvenim problemima.


Akutni problemi nakon preloma, povreda i operacija
Cervikalni i lumbalni sindrom
Bolovi u zglobovima (artroze)
Oštećenja i zapaljenja nerava – pareza facijalisa, trigeminusa, peroneusa
Spondiloza vratne i lumbalne kičme
Skolioza kod dece
Diskus hernije
Vrtoglavice
Glavobolje
Nesanice
Stanja stresa i gubitka vitalne energije
Alergije, astma
Periartritis ramena (PAHS)
Epicondylitis (teniski lakat)
Entenzipatije i miofibrozitisi (zapaljenski čvorići mekih tkiva)


AKUPRESURA


Terapeutska metoda opuštanja spazma mišića i smanjenja bola pritiskom duž akupunkturnih meridijana. Pored toga što olakšava bol, akupresura pomaže i u uspostavljanju ravnoteže tela uklanjajući napetost i stres.


PREGLED LEKARA SPECIJALISTE FIZIJATRA


Procena stanja na osnovu fizikalnog pregleda i uvida u medicinsku dokumentaciju i snimke, određivanje terapije.


HIROPRAKTIKA


Kinesko – američka metoda manuelnog nameštanja zglobova kičmenog stuba.


AKUPUNKTURA


Metoda tradicionalne kineske medicine koja se koristi u lečenju: glavobolja, vrtoglavica, alergijskih stanja, bolnih stanja, neuralgija – trigeminusa, facijalisa, išijasa; nesanice, nedostatka vitalne energije, stresa, steriliteta – povećava verovatnoću uspešnosti vantelesne oplodnje.


MOBILIZACIJA TORAKALNE I LUMBALNE KIČME


Manuelna metoda istezanja mekih tkiva i zglobova srednjeg i donjeg dela kičmenog stuba, koja se primenjuje kod bolnih stanja kičme praćenih spazmom mišića.


ELEKTROTERAPIJA


Elektroterapija – ultrazvuk, interferentne struje, dijadinamična i galvanska struja, elektroforeza leka, TENS, elektrostimulacija, magnetoterapija, laser, termoterapija. Primenjuje se kod svih bolnih stanja kičme, zglobova i mekih tkiva, kao i svih vrsta povreda – preloma, iščašenja zglobova. Poboljšava cirkulaciju, metabolizam tkiva, nervnu provodljivost i dovodi do oporavka oštećenog nerva.


YUMEIHO TERAPIJA


Japanska hiropraktička metoda koju je, 1978. godine, osmislio Masayuki Sajonji. Obuhvata akupresuru i vidove japanske masaže kombinovane sa tehnikama nameštanja kičme i zglobova (sakroilijačni zglobovi, kukovi). Primenom Yumeiha postiže se smanjenje mišićnog tonusa, razmekšanje vezivnih tkiva, poboljšanje cirkulacije, lokalnog metabolizma, povećanje obima pokreta u zglobovima i opšta relaksacija čitavog organizma.


VEŽBE


Individualni program vežbi za kičmeni stub kod hroničnog cervikalnog i lumbalnog sindroma; Vežbe kod skolioze i kifoze kod dece namenjene su korekciji posture i jačanju mišićnog midera kičme kako bi se smanjio ili zaustavio napredak skolioze.

Mesto za Vaš vrtić

Kontaktirajte nas

Želite da preporučite fizikalnu ordinaciju Valmedic i prikažete fotografije, lokaciju, navigaciju, vesti, dešavanja?

Vlasnici ili manadžeri ordinacije, želite da dodate/promenite opis vaše ordinacije? Osnovne informacije objavljujemo besplatno!

Kontaktirajte nas