Mesto za Vas

Kontaktirajte nas

Mesto za Vas

Kontaktirajte nas

Balans Medika fizikalna terapija

Bul. Despota Stefana 1 / III

Palilula

Balans Medika


Balans Medika prvi holistički centar zdravlja u Srbiji. Alternativna medicina u Srbiji obuhvata 63 alternativna metoda lečenja, prihvaćena Pravilnikom Ministarstva Zdravlja Srbije. Pravilnik je jedan od najvećih afirmatora tradicionalne medicine kod nas kojim je obuhvaćena alternativna terapija i alternativna dijagnostika u skladu standardima koje tradicionalna medicina pokriva. Balans Medika prihvata proverene stručno neosporene tradicionalne i alternativne metode i postupke dijagnostike i rehabilitacije koji bi mogli blagotvorno uticati na čovekovo zdravlje. Od 63 priznate alternativne metode nama su bliske: akupunktura, kvantna medicina, hiropraktika (kiropraktika), homeopatija, refleksologija…


Japanska medicina


Japanska medicina je medicina za zdrav i dug život (život bez stresa). Akupunktura koristi specijalne iglice za jednokratnu upotrebu tanje od vlasi kose. Akupunktura – cena odgovara odličnom kvalitetu usluge. Akupunkturu dopunjuje kvantna medicina koja obuhvata kvantnu dijagnostiku i kvantnu terapiju. Kvantna dijagnostika može da zameni kompletan pregled celog organizma. Otkriva bolesti pre nego se pojave na fizičkom telu, kao i već postojeće bolesti i tegobe. Kvantna medicina ima uspeha kod dijagnostika stomaka, bolesti stomaka, problemi creva, loše varenje, slabo varenje, gasovi i nadutost, podrigivanje. Kvantna dijagnostika“vidi“ probleme kičme, od Atlasa prvog vratnog pršljena, preko drugih kičmenih pršljenova, počev od vrata do stopala. Kvantna medicina koristi principe kvantne fizike i elektromagnetnih talasa.


Nameštanje atlasa prvog vratnog pršljena. 


Naši stručnjaci pomažu da da se stanje popravi. Prim.dr Dragan Vulović, fizijatar, školovan za nameštanje Atlasa, prvog vratnog pršljena, terapija kičme i kičmenih pršljenova. Funkcija atlasa prvog pršljena je da nosi glavu. Masaža tretmani na vratu pomaže da se mišići vrata opuste. Pomaže kod lečenja glavobolja, lečenja vrtoglavica, bolova u vratu, dijagnostika problema kičme, kičmenih pršljenova, vratnih pršljenova. Kompletna dijagnostiku kičme, stručno, efikasno i precizno nameštanje atlasa prvog pršljena kičme. 


Hiropraktika 


Hiropraktika  je efikasna i bezbolna metoda, pomaže kod bola u zglobovima, bolovi u vratu, kod lečenja išijasa, lumbaga i išijasa. Hiropraktika (kiropraktika) tretmani pružaju velike šanse za oporavak zglobova, tetiva i ligamenata. Ublažava posledice sportskih povrede, bolovi u zglobovima kuka, kolena, stopala, trnjenje duž noge, bolovi išijasa. Hiropraktika na zglobovima je delotvorna kod nameštanja kuka, skočnog zgloba, šake i palca. Cena intervencije je niska u odnosu na kvalitet i pruženo poboljšanje zdravlja. Nameštanje želuca se izvodi u slučaju kada je želudac podignut i kada je želudac spušten. Specijalna masaža, tretman želuca vraća želudac na njegovo prirodno mesto. Problemi želuca nestaju kada se želudac postavi na pravo mesto: gorušica, podrigivanje, gasovi, nadutost, hemeroidi, bol u grudima sličan kao kod infarkta. Ovo je proverena, profesionalna i veoma uspešna terapija za nameštanje želuca. Cena usluge nameštanje želuca, i korekcija problema koje izaziva hijatus hernija je pristupačna i opravdava poboljšanje koje ovaj tretman omogućava.


 
Iskusan praktičar doktor fizijatar (fizioterapeut) dijagnostikuje probleme kao što su bolovi u vratu, bolovi u zglobovima, bolovi u stopalima, posebno bolovi u čukljevima. Balans Medika je prvi centar u Srbiji u kom se obavlja terapija bolova u stopalima i tretman bolova u čukljevima bez operacije.Terapija na čukljevima provodi se već osam godina. Problemi sa čukljevima koriste nekoliko posebnih, specijalnih tehnika koje daju odlične rezultate. Jaki bolovi u stopalu i bolovi u čukljevima nestaju posle nekoliko tretmana, ali se sami čukljevi tretiraju duži vremenski period, bez operacije… Hidrokolon terapija je usavršena metoda već poznate procedure klistiranja. Hidrokolon ispiranje creva provodi lekar, na posebno usavršenom i dizajniranom aparatu, u kome se koristi filtrirana voda, posebne temperature i pritiska za nežno ispiranje creva. Hidrokolon terapija je bezbolna, pouzdana, komforna, udobna, bezbedna i sigurna terapija ispiranje creva u centru Beograda. Ona koristi aplikatore od medicinske plastike za jednokratnu upotrebu uredno registovane u Agenciji za lekove i medicinska sredstva.


Homeopatija 


Sama reč homeopatija je grčkog porekla i sastoji se od dve reči, „homeos“ sličan i „pathos“ patnja. Lečenje homeopatija je prirodan način lečenja koristi princip “slično se sličnim leči“. Pogodan metod lečenja alergija, prehlada, upala sinusa, herpesa, PMS sindrom itd. Profesionalna orijentacija, pravilan izbor škole, fakulteta, zanimanja. Profesionalna orijentacija se preporučuje osobama kada donose odluku o upisu u srednju, visoku školu, fakultet. Nisu sigurni koje su im sposobnosti najbolje razvijene. Žele da saznaju koja su zanimanja najbolji izbor za njih, hoće da potvrde svoj izbor kakav su napravili sami i zajedno sa roditeljima. Za sve roditelje preporuka je – ne lutajte, potražite savet stručnjaka kome je profesionalna orijentacija specijalizovana delatnost.

Mesto za Vaš vrtić

Kontaktirajte nas

Želite da preporučite fizikalnu ordinaciju Balans Medika i prikažete fotografije, lokaciju, navigaciju, vesti, dešavanja?

Vlasnici ili manadžeri ordinacije, želite da dodate/promenite opis vaše ordinacije? Osnovne informacije objavljujemo besplatno!

Kontaktirajte nas