Mesto za Vas

Kontaktirajte nas

Mesto za Vas

Kontaktirajte nas

Atlas fizikalna terapija

Osmana Đikića 3

Palilula

O namaAtlas je prva srpska privatna bolnica fokusirana na hirurške usluge koje pružaju vrhunski stručnjaci.
Naše osoblje čine lideri iz oblasti svoje specijalizacije koji prate najsavremenije trendove i pohađaju stalnu obuku i stručno usavršavanje. Svojim klijentima nudimo samo najefikasnije i najnaprednije metode lečenja.


Opšta bolnica „Atlas“ postoji od 2006. godine.  Nastala je iz bolnice za plastičnu hirurgiju koja je proširenjem delatnosti prerasla u opštu bolnicu Atlas.


Bolnica radi 24 h dnevno, 365 dana u godini, prostire se u dva moderna i luksuzna objekta površine  1200m² + 400m²  u samom centru Beograda .


Pravih eksperata, nikada nema mnogo.


Zbog toga u naš tim uključujemo eminentne doktore, izuzetno obučene, potkovane znanjem i iskustvom.
One koji se odlikuju znanjem i veštinom.


Spremne da reaguju u svakom trenutku.


Pruže pomoć brzo i efikasno.


Naš uspeh počiva na znanju, iskustvu, posvećenosti, snazi i istrajnosti.


Cenimo integritet, lično dostojanstvo i jedinstvenost svakog od naših pacijenata.


Rukovodimo se najvišim etičkim i profesionalnim pristupom u lečenju.


Naše usluge koriste pacijenti iz celog sveta kojima je potrebna stručna hirurška pomoć.


Ponosni smo na poverenje koje nam ukazuju naši klijenti i zato se uvek trudimo da ga opravdamo.


Fizikalna medicinaFizikalna medicina je grana medicine koja primenjuje različite metode i terapije u cilju prevencije, dijagnostike, lečenja i rehabilitacije osoba koje imaju problema sa mišićno-skeletnim sistemom, u slučajevima povređivanja ili pojave bola.
Fizikalna medicina
Osnovni cilj fizikalne medicine je da osposobi funkcionisanje obolelih i povređenih tkiva i organa, kao i da pruži pomoć pacijentima prilikom njihove rehabilitacije.


Zahvaljujući ovoj oblasti medicine, svi koji su se susreli sa problemima koje tretira fizikalna medicina, imaju šansu za uspešan oporavak i povratak svakodnevnim aktivnostima i obavezama.


Razvoj, napredak i primena tretmana lečenja u okviru fizikalne medicine, kako na globalnom nivou, tako i u okviru Atlas opšte bolnice, vraća pozitivnu energiju i daje nadu u izlečenje.


Fizikalna terapijaFizikalna terapija je metoda lečenja koja se koristi kod problema sa mišićno-skeletnim sistemom, u slučajevima povređivanja ili pojave bola, kao i ograničenja kretanja koji otežavaju kvalitet života i obavljanje svakodnevnih zadataka i aktivnosti.
Fizikalna terapija
Njenom primenom smanjuje se bol, poboljšava funkcionisanje lokomotornog aparata i omogućava lakše obavljanje svakodnevnih aktivnosti.


Cilj ove terapije je puno uspostavljanje snage i funkcije obolelih i povređenih tkiva i organa, kao i pomoć rekonvalescentima prilikom oporavka.


Tim stručnjaka Atlas opšte bolnice, pacijentima pruža najkomforniju i najbržu uslugu potpune rehabilitacije nakon operacija, trauma, smanjenja otoka, bolnih stanja, reumatskih i drugih oboljenja.


Kako se izvodi postupak
Atlas opšta bolnica nudi sledeće usluge fizikalne medicine:


Elektroterapija čiji toplotni efekat utiče na opuštanje muskulature i poboljšanje cirkulacije, poboljšanje mišićne mase i opšteg stanja tretirane regije. Postoje galvanska, dijadinamična, interferentna struja, elektrostimulacija i TENS koji se najčešće koriste kod degenerativnih i reumatskih oboljenja, iščašenja, preloma, paralize i sportskih povreda kao i cervikalnog i lumbalnog sindroma.
Ultrazvučna terapija predstavlja visokofrekvetnu dubinsku mikromasažu tkiva prilikom koje se koristi električna energija koja prelazi u mehaničku, tj. zvučnu i njenom apsorpcijom proizvodi toplota u tretiranim tkivima.
Koristi se kao kombinovana terapija sa dijadinamičnim strujama čime se postiže analgetski i vazodilatorni efekat ili sa intereferentnim strujama čime se dobija analgetični, trofični i stimulativni efekat.


Magnetna terapija koristi magnetno polje za smanjenje otoka i zapaljenja, smanjenje bola i uspešno zarastanje rana.
Laser terapija se koristi najčešće kod postoperativnih stanja, redukcije bola i otoka, pospešuje regenerativne procese.

Mesto za Vaš vrtić

Kontaktirajte nas

Želite da preporučite fizikalnu ordinaciju Atlas i prikažete fotografije, lokaciju, navigaciju, vesti, dešavanja?

Vlasnici ili manadžeri ordinacije, želite da dodate/promenite opis vaše ordinacije? Osnovne informacije objavljujemo besplatno!

Kontaktirajte nas