Mesto za Vas

Kontaktirajte nas

Mesto za Vas

Kontaktirajte nas

Fizikus fizikalna terapija

Deligradska 27

Savski Venac

O nama


 


Poliklinika Fizikus je specijalizovana ustanova koja se bavi dijagnostikom i terapijom svih stanja, povreda i oboljenja sistema za kretanje, skeletno-mišićnog ili lokomotornog aparata, i metaboličko-energetskih sistema. Pored lokomotorno-metaboličkih stanja, mi rešavamo mnoge probleme drugih organskih sistema, koji dovode do smanjene sposobnosti kretanja i poremećaja metabolizma. Zbog toga je naš cilj i moto: Za pokret bez ograničenja


 Naše uslugeDijagnostikaTerapija 


Fizikalna terapija


Fizikalna medicina i rehabilitacija je medicinska disciplina koja se bavi primenom različitih oblika fizičke energije i pokreta u dijagnostici, lečenju i rehabilitaciji.


U terapiji se primenjuje elektricitet, magnetizam, svetlost, zvuk, toplota ali i mehanička energija pokreta kroz kinezoterapiju i masažu.  


Ortokin terapija
Već dvadeset pet godina primenjujemo Ortokin terapiju. Specijalno pripremljena i bez dodatnih supstanci obrađena sopstvena krv, to jest njen serum, dovodi do zaceljenja i regeneracije oštećenih tkva. Sve je više naučnih dokaza o mehanizmu dejstva i efikasnosti Ortokin terapije. na ćelijskom nivou. 
Ortokn terapija je naročito efikasna u delovima skeletnomišićnog sistema gde je fiziološki slaba prokrvljenost, zbog čega svaka druga terapija ima oslabljen efekat.
 
Glavne inikacije za primenu Ortokina su:
Degenerativna oboljenja hrskavice zglobova – osteoartroza
Upale ligamenata i tetiva
Parcijalne rupture tetiva i lgamenata
Kompresivne neuropatijebna zamena oštećenih strukura


PRP terapija ili plazma obogaćena trombocitima
Zahvaljujući pre svega faktorima rasta prisutnim u krvnim pločicama to jest trombocitima ova metoda regenerativne medicine zauzima visoko mesto u lečenju povreda skeletnomišićnog sistema. 
Ona pokazuje izrazito regenerativno dejstvo u regijama sa dobrom prokrvljenošću. 
 
Indikacije za primenu PRP  terpije su sledeće:
Rupture mišića
Povrede unutrašnjih struktura tetiva
Velika oštećenja gde je potrebna zamena oštećenih struktu
Povrede hrskavice i meniskusa

Mesto za Vaš vrtić

Kontaktirajte nas

Želite da preporučite fizikalnu ordinaciju Fizikus i prikažete fotografije, lokaciju, navigaciju, vesti, dešavanja?

Vlasnici ili manadžeri ordinacije, želite da dodate/promenite opis vaše ordinacije? Osnovne informacije objavljujemo besplatno!

Kontaktirajte nas