Mesto za Vas

Kontaktirajte nas

Mesto za Vas

Kontaktirajte nas

Kiropraktika centar fizikalna terapija

Terazije 16/2

Stari Grad

Poliklinika CENTAR plus je u Srbiji apsolutni pionir i lider programa rehabilitacije bolesti i stanja vezanih za kičmu, koji je već dve decenije najefikasniji konzervativni metod lečenja u razvijenom svetu. Program lečenja se potpuno individualno planira i prilagođava svakom pacijentu.

Osnivač programa i vođa tima CENTRA je VLADAN JOVIĆEVIĆ B.Sc. kiropraktor i dipl. fizioterapeut koji je boravio u Kanadi od 1990-1996 god. na dopunskom školovanju i profesionalnom usavršavanju, gde od 1992 god. vodi svoju prvu kliniku za rehabilitaciju, a od 1994 god. i drugu zajedno sa dr. Samom Simpsonom kiropraktorom. Tada pokreće poseban program lečenja problema vezanih za kičmu koji je bio pionirski projekat u svetu u to vreme. Povezivanje kiropraktike, trakcije, mobilizacije, fizikalne terapije i kinezi terapije (terapeutskog vežbanja) je bilo osnova projekta, što se ranije, apsolutno, zbog sukoba među strukama nije dešavalo. Program se odmah pokazao kao dobitna kombinacija, kako kod akutnih, tako i kod hroničnih stanja tipa: diskus hernija, cervikalni sinrom (bol u vratu), torakalni sindrom (bol u srednjem delu leđa i među lopaticama), lumbalni sindrom (bol u donjem delu leđa), cervikogenih glavobolja i vrtoglavica, deformiteta kičme tipa skolioza i kifoza, degenerativnih promena-spondiloza, kao i delimičnih izčašenja pršljenova (ATLASA i drugih) i ostalih zglobova. Danas se ovakav program sprovodi na stotinama kiropraktskih klinika u svetu i definitivno je prvi izborni konzervativni način lečenja navedenih bolesti i stanja.

1996 god. se vraća u Beograd i na Terazijama osniva CENTAR, prvo kao ordinaciju a kasnije polikliniku. Program lečenja u CENTRU se stalno proširuje sa pojedinim novim tehnikama i procedurama, a sve u cilju prilagođavanja stanju svakog pojedinačnog pacijenta i dobijanja još boljih i bržih rezultata oporavka. Rezultati dosadašnjeg rada nas čine regionalnim liderima lečenja svih navedenih stanja, a mi se trudimo da daljim usavršavanjem i proširenjem, kako članova tima, tako i samog programa, to definitivno i ostanemo.

Stalni članovi tima CENTRA su dr. VERICA PETKOVIĆ spec. fizijatar i fizioterapeuti VANJA VITAS-DRAGUN, ALEKSANDRA BOGDANOVĆ i JELENA MITROVIĆ. Pozivni članovi i konsultanti su radiolozi, neurolozi, reumatolozi, ortopedi, kardiolozi i internisti, pedijatri, kao i ostali specijalisti po potrebi pojedinih pacijenata.

Mesto za Vaš vrtić

Kontaktirajte nas

Želite da preporučite fizikalnu ordinaciju Kiropraktika centar i prikažete fotografije, lokaciju, navigaciju, vesti, dešavanja?

Vlasnici ili manadžeri ordinacije, želite da dodate/promenite opis vaše ordinacije? Osnovne informacije objavljujemo besplatno!

Kontaktirajte nas