Mesto za Vas

Kontaktirajte nas

Mesto za Vas

Kontaktirajte nas

Centar za korektivnu gimnastiku fizikalna terapija

Knez Miletina 26

Stari Grad

Postoji u okviru Samostalne ambulante medicinskog tehničara fizioterapeutskog smera Snežane Milanović od 01.03.1998. godine u Beogradu, koja se bavi pružanjem usluga fizikalne terapije sa rehabilitacijom po nalogu lekara.

U Centru za korektivnu gimnastiku i fizikalnu terapiju za decu i odrasle možete dobiti pravovremenu i kvalitetnu terapiju. Tretmani korektivne gimnastike se odvijaju u grupama, prema vrsti deformiteta i uzrastu dece. Termini su prilagođeni školskim obavezama dece i radnom vremenu roditelja dece predškolskog uzrasta. Dok deca vežbaju roditeljima je omogućeno prisustvo i praćenje programa. Vežbe se sprovode svakodnevno (od ponedeljka do petka) tokom čitave godine (pauza u avgustu zbog godišnjeg odmora). Po potrebi i želji roditelja vežbe se rade i individualno (jedno dete - jedan terapeut). Sa malom decom, mlađom od tri godine radimo isključivo individualne tretmane uz istovremenu edukaciju roditelja.

Za sve pacijente, decu i odrasle, vodimo zdravstvene kartone sa svim podacima vezanim za njihove dolaske i tok terapije.

Prostor je uređen i organizovan tako da omogućava da dok dete vežba u sali, roditelj može da bude na nekom od fizikalnih tretmana ili masaži.

Kvalitetnu fizikalnu terapiju obezbeđuju savremeni atestirani aparati i njihova stručna primena od strane kvalifikovanih fizioterapeuta. Izvodi se isključivo po nalogu lekara (fizijatra, reumatologa, ortopeda ili lekara sportske medicine). Terapiju ne primenjujemo šablonski (10 dana ista terapija bez obzira na reakciju pacijenta) već je prilagođavamo promenama stanja pacijenta uz konsultacije sa ordinirajućim lekarom.

Posebnu pažnju poklanjamo permanentnoj edukaciji zaposlenih u Centru, pratimo novine kroz stručnu literaturu, redovno posećujemo seminare i kongrese, jednom mesečno održavamo sastanke koji pored tekućih organizacionih imaju i obavezan stručni deo. Otvoreni smo za razmenu i saradnju sa kolegama iz struke i svim ljudima koji žele da nam saopšte neko svoje pozitivno iskustvo u unapređenju zdravlja ili žele da nesto nauče od nas.

Centar pruža sledeće usluge:

Korektivna gimnastika predstavlja primenu ciljanih vežbi za korekciju koštano-mišićnih deformiteta pre svega kod dece ali i odraslih. Izvodi se grupno i individualno sa rekvizitima i bez, u za to opremljenom prostoru.
Fizikalna terapija - kvalitetne usluge fizikalne terapije obezbeduju atestirani savremeni aparati i stručni viši fizioterapeuti.
Rekreacija za žene je grupni terapijsko-preventivni program vežbi koji se izvodi dva puta nedeljno po 45 minuta.
Trudnice koje imaju zdravu trudnoću i dozvolu svog lekara da smeju da rade fizičke vežbe i vežbe disanja uz nadzor fizioterapeuta, mogu sebi i bebi da olakšaju porođaj.
Vežbe za bebe su neophodna terapija kod prisutnih koštano-mišićnih deformiteta (torticolis, kriva stopala, iščašenje kukova), ali i najbolja stimulacija normalnog motornog razvoja. Sprovodi se istovremena edukacija roditelja kod nas ili u Vašem domu.
Masaža
Savetovalište je naš novi projekat za 2005.god. i razvijaće se prema potrebama i interesovanjima naših korisnika. Podrazumeva prevenciju nastanka nekih najčešćih problema (osteoporoza,visok krvni pritisak, gojaznost, celulit, povišen holesterol…) koji pogađaju pre svega odrasle ali I decu, a rezultat su pre svega nedovoljne fizičke aktivnosti.

Mesto za Vaš vrtić

Kontaktirajte nas

Želite da preporučite fizikalnu ordinaciju Centar za korektivnu gimnastiku i prikažete fotografije, lokaciju, navigaciju, vesti, dešavanja?

Vlasnici ili manadžeri ordinacije, želite da dodate/promenite opis vaše ordinacije? Osnovne informacije objavljujemo besplatno!

Kontaktirajte nas