Mesto za Vas

Kontaktirajte nas

Mesto za Vas

Kontaktirajte nas

Carbofit fizikalna terapija

Pukovnika Pejovića 8

Voždovac

Deo tela koji se tretira hermetički je zatvoren u specijalnoj komori ispunjenoj stoprocentnim ugljen-dioksidom iz koje je prethodno izvučen ambijentni vazduh.
Efikasnost Carbo terapije zavisi od koncentracije ugljen-dioksida, površine tela koja se tretira, dužine trajanja seanse, broja i učestalosti tretmana.
Tretman traje 45-60 minuta u zavisnosti od indikacije u jednom vrlo prijatnom ambijentu koji vam pruža divan osećaj relaksacije. Da bi se ubrzalo dejstvo ugljen-dioksida u CARBOfit-u pre tretmana telo se priprema u sauni (10-15 min) na temperaturi 50-60° C.
Obično se preporučuje minimum 7 tretmana (2-3 nedeljno) da bi se osetio dugotrajni efekat.
Optimalan broj seansi zavisi od indikacije.
Tretman CARBOfit-om je potpuno prirodan i može se neograničeno ponavljati bez ikakvog rizika.
Za vreme tretmana u CARBOfit-u ugljen-dioksid prolazi kroz kožu. Njegova povećana koncentracija u potkožnom sloju dovodi do povećanog oslobadjanja kiseonika - "Bohr efekat". Uvećana koncentracija kiseonika u tkivima poboljšava mikrocirkulaciju i metabolizam u ćelijama. Carbo terapija nalazi svoju primenu u svim situacijama kada je telu, (koži, potkožnom tkivu, mišićima, ligamentima), povećana potreba za kiseonikom radi regeneracije i rehabilitacije.
Ispitivanjima je dokazano da je periferna cirkulacija ubrzana 3-7 puta nakon tretmana u CARBOfit-u.
Važno je napomenuti da se Carbo terapijom na kraju svake seanse periferna cirkulacija može ubrzati 3-7 puta.

Mesto za Vaš vrtić

Kontaktirajte nas

Želite da preporučite fizikalnu ordinaciju Carbofit i prikažete fotografije, lokaciju, navigaciju, vesti, dešavanja?

Vlasnici ili manadžeri ordinacije, želite da dodate/promenite opis vaše ordinacije? Osnovne informacije objavljujemo besplatno!

Kontaktirajte nas