Mesto za Vas

Kontaktirajte nas

Mesto za Vas

Kontaktirajte nas

ViP fizikalna terapija

Nebojšina 24

preko puta Male Fabrike Ukusa, Vračar

O namaDobrodošli u „ViP physical“, ustanovu za rehabilitaciju.


„ViP physical“ je ustanova koja je krenula da se razvija 2011. godine u malom prostoru na Bežanijskoj kosi, kao ideja tadašnjeg tarapeuta rukometne reprezentacije Srbije, Predraga Jovičića.


Ideja je potekla od želje da se u ovom gradu napravi jedan sveobuhvatni koncept komlpetnog oporavka i rehabilitacije, po uzoru na svetske centre.


Radeći u profesionalnom sportu, želeo je da filozofiju sportske medicine i rehabilitacije prenese na sve naše klijente, tj da se oporave i rehabilitiju što kvalitetnije u što kraćem vremenskom roku.


Vodeći se tom filozofijom i posmatajući potrebe klijenata, osnovao je tim stručnjaka različitih profila, kako bi naš „Recovery concept“ bio što potpuniji i kvalitetniji.


Naš tim čine fizioterapeuti i kondicioni treneri, a po potrebi i doktori iz različitih oblasti.


Tim se formirao pažljivim odabirom, posmatrajući kako rade u teškim i neizvesnim situacijama pod pritiskom profesionalnog sporta. Bilo je tu dosta izazova, u fudbalskim klubovima, akademiji „Profex“, rukometnoj reprezentaciji Srbije, odbojkaškoj reprezentaciji, tekvondo reprezentaciji, a kao kruna karijere i u Olimpijskom komitetu Srbije.


Naš celokupan tim je doprineo mnogobrojnim uspesima naših sportista, kao članovi stručnih štabova, ili kao članovi medicinskog tima Olimpijskog tima Srbije.


Naš kvalitet nije samo u najsavremenijoj aparaturi koju posedujemo, već i u znanju osoblja kojoj ste poverili Vaše zdravlje.


Zahvaljujući Vama i Vašem poverenju, „ViP physical“ prelazi na novu lokaciju 2017. godine u funkcionalniji prostor, kako bi Vaš oporavak bio još bolji, kada i zvanično postaje rehabilitacioni centar košarkaškog saveza Srbije.


Usluge


Fizikalni pregled


Fizikalni pregled, kada je u pitanju fizikalna medicina, pretstavlja postupak pregleda povređenog ili obolelog od strane terapeuta ili fizijatra. Ovakav pregled bolesnika ima svoje specifičnosti, u odnosu na obični klinički pregled lekara.


Fizikalna terapija 


Radi postizanja željenih efeketa pri lečenju, fizikalna terapija koristi razne vrste fizičkih energija: toplotnu, mehaničku, kinetičku, zvučnu i energiju magnetnih polja. Svi ti oblici energije se mogu dobiti veštačkim putem ili iz prirodnih izvora.


Shockwave terapijaShockwave se definiše kao talas sa brzim povećanjem pritiska u veoma kratkom vremenskom roku,a zatim ima postepeni pad pritiska sa fazom malog negativnog pritiska. Talasi su usmereni na područja koja su izvor hroničnog bola.


Visokointenzivni laser (HIL)HIL terapija je brz i efikasan tretman bez neželjenih efekata, vrlo precizan na bolnom mestu. Optimalni odnos apsorpcije i dubine prodiranja garantuje efikasnu stimulaciju receptora tkiva i bola i do 12cm dubine.


Tecar terapija 


Tecar terapija je terapija radiofrekventnim talasima, koja u tkivu izaziva endogenu toplotu sa velikom prodornošću tretirane regije. Ima biohemijska, mehanička i termalna svojstva na samo tkivo.


Superinduktivni magnet 


Superinduktivni magnet predstavlja novu metodu lečenja u fizikalnoj terapiji sa brzim efektima regenracije tkiva. Njegova snaga je 2.5T, višestruko veća od ostalih magneta koji se koriste u fizikalnoj medicini.


Spinalna trakcijaSpinalna trakcija ili dekompresija je mehanička procedura koja služi za istezanje (trakciju) i mobilizaciju kičmenih pršljenova, skeletnih mišića i ligamenata.


Limfna drenažaLimfna drenaža je efektivan i moderan metod masaže koji pospešuje prirodni tok limfe kroz telo i pomaže da se stvori i održava balans između protoka krvi i limfnog sistema.


Krvna plazmaKrvna plazma (PRP - Platelet Rich Plasma) je potpuno prirodan tretman, jer se koristi sopstvena krv pacijenta. Najčešće se primenjuje kod povreda tetiva, mišića, ligamenata, sportskih povreda i početnih stadijuma artroza zglobova.


FMSFMS (Functional Movement Screen) je metoda za prepoznavanje ograničenja ili asimetrije u sedam fundamentalnih obrazaca pokreta koji su ključni za funkcionalni kvalitet kretanja kod pojedinaca.


Funkcionalni treningFunkcionalni trening je programiran trening koji u svom izvođenju koristi pokrete u sve tri ravni. Prva stanica u pravilno dizajniranom funkcionalnom treningu je FMS, baterija testova koja omogućava uvid u osnovne obrasce kretanja (mobilnost i stabilnost).


MFS - miofascijalna tehnikaMFS je ugodna, opuštajuća i bezbolna tehnika kojom terapeut određenim pritiskom i pokretom na koži klijenta ostvaruje dijalog sa tkivom ispod, ali i sa celim telom, pronalazi blokade fascija i opušta ih.


KineziterapijaKineziterapija neposredno uklanja negativne posledice povreda, funkcionalna oštećenja i razvija kompenzatorne kapacitete. Otud je, za razliku od ostalih metoda, nezamenjiv i osnovni metod funkcionalnog lečenja, osposobljavanja i rehabilitacije.


DNS konceptDNS koncept se koristi kod niza problema lokomotornog aparata, ali i u prevenciji bolova i povreda. U našem centru, ovu tehniku svakodnevno koristimo u prevenciji povreda kako kod vrhunskih sportista, tako i kod rekreativaca.


PNF konceptPNF koncept predstavlja filozofiju razmišljanja koju sprovodimo u radu sa našim klijentima. Pri primeni ovog koncepta, fokus je na složenim pokretima pošto mozak ne prepoznaje izilovan pokret kao takav..


Opto jumpSa OPTO JUMP-om moguće je meriti različite testove skokova, reakcija kao i definisati asimetrije u testovima skokova ali i trčanja na tredmilu što je od velikog značaja u procesu rehabilitacije.


KineziotejpingNeuromuskularni kineziotejping je tehnika koja se sastoji u postavljanju elastične, lepljive trake na kožu u cilju postizanja blagotvornih efekata u mišićno-skeletnom sistemu i unutrašnjim organima.


Anatomski ulošciAnatomski (ortopedski) ulošci su neizostavni deo prevencije i terapije spuštenih stopala čiji je zadatak podupiranje svodova stopala, rasterećenje tačaka najvećeg pritiska i ravnomerno raspoređivanje opterećenja.


MasažaMasaža je oblik medicinskog tretmana i deo fizikalne terapije. Kod nje se lečenje vrši mehaničkom energijom. Masaža je prirodna metoda kojom se poboljšava zdravlje i održava snaga organizma.

Mesto za Vaš vrtić

Kontaktirajte nas

Želite da preporučite fizikalnu ordinaciju ViP i prikažete fotografije, lokaciju, navigaciju, vesti, dešavanja?

Vlasnici ili manadžeri ordinacije, želite da dodate/promenite opis vaše ordinacije? Osnovne informacije objavljujemo besplatno!

Kontaktirajte nas